EBI – megkezdett kivitelezési munkák – 2022. október 7-i állapot (in Hungarian)

(there is a short summary in English at the end of the post)

  • A társasházi lakásépítés Aktivitás-Kezdése már harmadik negyedéve esik, még folyó áron is.
  • A nem-lakás magasépítésen belül az ipari épületek és raktárak kivételével egyelőre mindenhol csökkenés látszik a 3. negyedévben. A részpiac fontos támaszát képező egyéb magasépítési szegmensben alig indult el valami július óta.
  • Az év elején még indultak nagy út, illetve vasút projektek, de a 3. negyedévben már a komplex ipar, energia, vízrendezés Aktivitás-Kezdése a legnagyobb mélyépítési szegmens.
  • Nagyon szépnek tűnik a mélyépítés kezdése, de ezt a Soroksár-Kelebia vasútprojekt magyarázza. A vasút szegmens nélkül a mélyépítés Aktivitás-Kezdése folyó áron stagnál.
  • Október 7-i állapot a legutóbbi, így a január-szeptember számai még változhatnak.

Elérhető és megvásárolható a friss vizualizáció melyben az október 7-i állapot mutatjuk be. Ha esetleg még nem ismeri, ebben építési projektek összesítésével készülő indikátorok vannak. Olyanok, mint pl. a megkezdett munkák összértéke vagy az építésre fordított összeg. A vizualizációban minden építési piaci szegmenst megtalál, így teljesen testre szabható.

Mostantól minden hónapban egy ilyen rövid szöveges kommentárt is posztolunk.

És még valami, ami teljesen új: mostantól változatlan áras adatokat is publikálunk, így a volumenváltozásokat is követhetik. A képen pl. a társasházi lakásépítés 3 indikátora (kezdés, teljesítmény, befejezés) látható, mindhárom változatlan áron.

Forrás: EBI Építésaktivitási Adatvizualizáció.

Az EBI Építésaktivitási Jelentés éves előfizetésének része 4 jelentés és 12 vizualizáció.

Ha bármi kérdése van, a form-on keresztül engem ér el (ez így biztonságosabb):

Köszönöm!

Bottom line: The outlook is far from rosy, in building construction the value of started works fell even at current price in Q1-Q3 2022 on comparable basis, and the the good looking growth in civil engineering is due to only one project, the Hungarian part of the Budapest-Belgrade railway line. Without railway construction, the civil submarket witnessed a similarly low level of started work to that of this time last year.

Leave a Reply